13 Mart 2014 Perşembe

Karnıbahar Kavurma

Karnıbahar bizim evde çok sevilir ve çok sık yapılır. Fakat her seferinde aynı şekilde yemek sıkıyor. Farklı tarifler denemeye çalışıyorum. Geçen akşam fırında karnıbahar pane yaptım fakat fırında unutulan yavrucaklar kömür oldular. :) Yakmadan yaptığım bir gün onun da tarifini vereceğim. Ama bu tarif bence ondan daha lezzetli. 

Malzemeler:

1 orta boy karnıbahar
1 dolmalık kırmızı biber
2 sivri biber
1 orta boy soğan
2-3 diş sarmısak
1 ufak havuç
Biraz zeytinyağı, tuz, muskat, kimyon, toz kırmızı biber

Yapılışı:

Karnıbaharı parçalara ayırıp (ne çok iri ne çok ufak parçalar) buharda ya da suda diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Ben buharda tercih ediyorum. Diri kalması özellikle önemli, fazla yumuşarsa kavururken dağılır.
2-3 kaşık zeytinyağında, piyazlık doğradığımız soğanlarımızı ve sarmısaklarımızı (bütün halde) biraz öldürdükten sonra, ince ince yuvarlaklar halinde doğradığımız havucumuzu ekleyip, havuçlar biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz. 3-4 cm boyunda uzun parçalar halinde doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biberler fazla yumuşamadan, diri haşlanmış karnıbaharlarımızı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Karnıbaharlar yumuşayana kadar, ezmemek için kibarca karıştırarak, ya da şefler gibi artistik şekilde tavayı sallayarak kavurmaya devam ediyoruz. Tatlandırmak için göz kararı muskat rendesi, kimyon, toz kırmızı biber ve tuzunu ekleyip, afiyetle yiyoruz. Canım çekti bak şimdi...

0 yorum :

Yorum Gönder