Püf Noktaları

- Pirinç, fasulye ve mercimek gibi besinleri sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koymanız böcek oluşumunu engeller.

- Lahana haşlarken oluşan kötü kokuyu önlemek için pişme suyuna elma kabuğu atın. 

- Süt kaynatırken kabarmasını ve kaba yapışmasını önlemek için kullanacağınız kabı önceden soğuk su çalkalayın.

- Unun böceklenme ve kurtlanmasını önlemek için kavanozun içine defne yaprağı koyun.

- Patatesi haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.

- Akını kullandığımız yumurtaların sarılarını birkaç gün saklayabilmek için üstünü örtecek kadar su koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.

- Yumurtayı porselen ya da çelik bir kapta çırparsanız daha iyi kabarır ve kararmaz.

- Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.

- 2 yemek kaşığı su ve bir çay kaşığı mısır ununu karıştırıp omlet malzemesine eklerseniz kabarık bir omlet yapabilirsiniz.

- Hazırladığınız sosun kıvamında olması için tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir.

- Keki fırına koymadan önce 15 dakika dinlendirirseniz kekiniz çökmez.

- Balığın çıtır çıtır kızarması için, süte batırdıktan sonra unlayın.

- Mutfağınızdaki balık kokusunun çıkması için bir tencerede az miktarda sirke kaynatabilirsiniz. 

- Ya da kesilmiş limon kabuklarını ateşin üzerinde birkaç dakika bekletirseniz mutfağınız eskisinden de güzel kokacaktır. (anneannemin yöntemi :) ve çok etkili )



0 yorum :

Yorum Gönder