Püf Noktaları
- Lahana haşlarken oluşan kötü kokuyu önlemek için pişme suyuna elma kabuğu atın.
- Süt kaynatırken kabarmasını ve kaba
yapışmasını önlemek için kullanacağınız kabı önceden soğuk su çalkalayın.
- Unun böceklenme ve kurtlanmasını önlemek
için kavanozun içine defne yaprağı koyun.
- Patatesi haşlarken dağılmaması için suyuna
1 kaşık sirke ilave edin.
- Akını kullandığımız yumurtaların sarılarını
birkaç gün saklayabilmek için üstünü örtecek kadar su koyup buzdolabında
saklayabilirsiniz.
- Yumurtayı porselen ya da çelik bir kapta
çırparsanız daha iyi kabarır ve kararmaz.
- Yumurta ve şekeri hep aynı yönde çırparsanız kekiniz daha iyi kabarır.
- 2 yemek kaşığı su ve bir çay kaşığı mısır
ununu karıştırıp omlet malzemesine eklerseniz kabarık bir omlet yapabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosun kıvamında olması için
tahta kaşık kullanın çünkü madeni kaşıklar çabuk ısındığından sosa sıcaklığını
geçirip kıvamını bozabilir.
- Keki fırına koymadan önce 15 dakika
dinlendirirseniz kekiniz çökmez.
- Balığın çıtır çıtır kızarması için, süte
batırdıktan sonra unlayın.
- Mutfağınızdaki balık kokusunun çıkması için
bir tencerede az miktarda sirke kaynatabilirsiniz.
- Ya da kesilmiş limon kabuklarını ateşin üzerinde birkaç dakika bekletirseniz mutfağınız eskisinden de güzel kokacaktır. (anneannemin yöntemi :) ve çok etkili )
- Ya da kesilmiş limon kabuklarını ateşin üzerinde birkaç dakika bekletirseniz mutfağınız eskisinden de güzel kokacaktır. (anneannemin yöntemi :) ve çok etkili )
0 yorum :
Yorum Gönder